Om oss

Partille Ridklubb, PRK, bildades 1963 och är en ideell förening med ungefär 400 medlemmar. Föreningen äger och driver Partille Ridskola. Vår anläggning finns i Åstebo nära den vackra naturen runt Kåsjöområdet och enbart några minuters bilväg från Partille Centrum och 15 minuter från Göteborg. 

Här har ridskoleverksamheten varit igång sedan 1958 och idag erbjuder vi lektioner för barn, ungdom och vuxna. Från knatte till grupp 5 på ridhäst och olika fokusgrupper. Det finns även ett antal privatryttare som har sina hästar och ponnyer uppstallade i vårt medlemsstall.  

Partille Ridklubb är en ideell förening där medlemmarna gör insatser för att på olika sätt underhålla och utveckla anläggningen och hålla nere våra avgifter. Dessa insatser kan vara kaféverksamhet, städning eller medverkan vid de olika klubbdagar som anordnas under året. Varje medlem förväntas hjälpa till efter bästa förmåga. 

 Partille ridklubb arbetar för att vara en förebild inom ridsporten. Här ska såväl nybörjare, och erfarna ryttare tillsammans med föräldrar och kompisar kunna utvecklas och ha kul genom ridsportens olika grenar. Säkerhetsfrågor har högsta prioritet och klubben är känd för sitt säkerhetstänkande.  

Så startade det

År 1958 gjordes en omfattande undersökning om ridintresset i Partilles skolor. De många positiva svaren ledde till att John Darenius, Karl-Erik Forsberg och Per Koch beslutade att starta en ridskola. Trion fastnade så småningom för vackra Åstebo som plats för verksamheten.  

Den 15 december 1958 höll Per Koch den allra första ridlektionen på Partille Ridklubb. Per var  ensam ridlärare under ett flertal år medan ridskolan snabbt expanderade. 

Partille Ridklubb bildades 20 oktober 1963.  Idag ägs ridskolan av ridklubben som har huvudansvaret för den dagliga driften, säkerhetsfrågor och att de ordningsregler som gäller anläggningen efterföljs. 2018 byggdes nya stall, nytt ridhus och lösdriftsanläggning av Partillebo, som klubben nu hyr anläggningen av.  

DET HÄNDER HOS OSS

Missa inte våra tävlingar, läger, clinics och andra aktiviteter. Håll koll genom att följa oss på Facebook!

Vår vision

Partille Ridklubb ska vara det naturliga valet för framtidens ridsport och en plats att utvecklas på 

Vår VERKSAMHETSIdé

Partille Ridklubb är en förening för lokalt socialt ansvarstagande som verkar för att ge vuxna, barn och ungdomar en innehållsrik och meningsfull fritid.   

Vi värnar om våra medlemmar, och vi vill genom hög kvalitet, omsorg och långsiktighet bygga en modern och attraktiv ridklubb. Föreningen verkar också aktivt för samarbeten med företag och organisationer i närområdet.  

Vår Värdegrund

Partille Ridklubb är en verksamhet där alla känner sig välkomna. Hos oss har vi en härlig stämning för allas trivsel och säkerhet. Det betyder att:   

  • Vi visar respekt och bryr oss om varandra. 
  • Vi håller ordning och reda på vår gemensamma anläggning. 
  • Vi är goda förebilder och hjälper varandra. 
  • Vi visar hänsyn till människor, djur, miljö och natur. 

VårA LEDSTJÄRNOR

Positivitet, Respekt och Kunskap

HIPPOCRATES

I vår medlemsportal Hippokrates hanteras fakturor, intresseanmälningar, ridrupper, kö med mera. Det är också här du kan se vilken häst du tilldelats för dagens lektion (aviseras också på anslag i stallet).

Så loggar du in

Du som är medlem och har ett konto loggar in med din e-post och ditt valda lösenord. Ange bolagskod PRS.

Partille ridklubb i siffror

Medlemmar

RIDLEKTIONER I VECKAN

HÄSTAR OCH PONNYS

RIDHUS OCH UTEBANOR

Styrelse

MALIN THEORIN WALLANDER

MALIN THEORIN WALLANDER

Ordförande

JONAS ASPMAN

JONAS ASPMAN

Ledamot

MARION JeRNRÅDA

MARION JeRNRÅDA

Vice ordförande

Babbs Edberg

Babbs Edberg

Ledamot

Annelie Vinberg

Annelie Vinberg

Ledamot

Caroline ekehed

Caroline ekehed

Ledamot

Cecilia Johannison

Cecilia Johannison

Ledamot

Klara Herner

Klara Herner

Suppleant

Jennie Olsson

Jennie Olsson

Ledamot

Emma Andreasson

Emma Andreasson

Suppleant

Sara Dahlgren

Sara Dahlgren

Suppleant

Lovisa Sprengel

Lovisa Sprengel

Suppleant US

Alwa Sahlqvist

Alwa Sahlqvist

Ungdomsledamot

Gerd Karlstrand

Gerd Karlstrand

Revisor

Patrik Högström

Patrik Högström

Revisor

Seth NauClér

Seth NauClér

Revisorssuppleant

Valberedning

Valberedningen på Partille ridklubb har till uppgift att arbeta fram förslag till nya kandidater som är lämpliga för styrelseuppdrag. I arbetet  ingår även att fortlöpande under verksamhetsåret följa styrelsens och revisorernas arbete för att kunna identifiera behov inför kommande förslag på kandidater.

Valberedningen består av ordförande och två övriga ledamöter valda av årsmötet. Kontakta oss via mail valberedning@partilleridklubb.se

Angela Fasth

Angela Fasth

Samordnare

Tel: 0735-29 50 20

Carina Påhlstorp

Carina Påhlstorp

Ledamot

Annie Schreiber

Annie Schreiber

Ledamot

Ungdomssektionen 

Vi i ungdomssektionen är ett gäng ungdomar som brinner för hästar. Genom att engagera oss i ungdomssektionen utvecklar vi vår kunskap kring ridsport, ungdomsverksamhet och hur en ideell förening fungerar. Just nu arbetar vi för att stärka gemenskapen hos unga på vår ridklubb genom att anordna aktiviteter, tävlingar m.m. Du når oss via us@partilleridklubb.se.

Ida Carestam

Ida Carestam

Ordförande

Maja Edberg

Maja Edberg

Ordförande

Thea Lazarevic Tolic

Thea Lazarevic Tolic

Ledamot

Leia Lazarevic Tolic

Leia Lazarevic Tolic

Ledamot

Josefine Wallander

Josefine Wallander

Ledamot

Tove Otterberg

Tove Otterberg

Ledamot

Hanna Milke

Hanna Milke

Ledamot

ellen hamsten

ellen hamsten

Ledamot

lovisa granath

lovisa granath

Suppleant

amanda jonasson

amanda jonasson

Ledamot

lovisa sprengel

lovisa sprengel

Ledamot

alwa sahlqvist

alwa sahlqvist

Ledamot

sonja johansson

sonja johansson

Ledamot

Stadgar

Stadgar kan beskrivas som föreningens regler och är en av de faktorer som definierar en ideell förening. I stadgarna ska det framgå vad föreningen heter, vilket ändamål föreningen har och var föreningen har sitt säte, bland annat. 

Utdrad ur 1 kap Allmänna bestämmelser. 1 § Ändamål:

”Föreningen har som ändamål att bedriva idrottslig verksamhet i enlighet med ”Idrottsrörelsens verksamhetsidé, vision och värdegrund”…”

BARNKALAS PÅ PARTILLE RIDKLUBB!

Drömmen för alla hästtokiga barn – bjud in till kalas i stallet med godisjakt, lek och såklart, ponnyridning! Kalasen anordnas av vår ungdomssektion på lördagar och kostar 250 kr/barn. I priset ingår korv med bröd och saft, glass, godisjakt och ridning. Ingen tidigare hästvana behövs, hjälm och säkerhetsväst finns att låna hos oss. Kontakta us@partilleridklubb.se för mer information och bokning. Välkommen att fira hos oss. 

Våra sponsorer

En viktig del för vår förening är sponsring från såväl privatpersoner som företag. De gör det möjligt för oss att utveckla vår verksamhet och anläggningen på ett positivt sätt. Därför söker vi alltid sponsorer som vill hjälpa oss att förverkliga våra mål och visioner. Tack till alla våra fantastiska sponsorer!

Vill du också sponsra partille ridklubb?

Som sponsor kan du bidra med t ex pengar, hinder, ridutrustning, hästar eller priser till våra tävlingar. Du får, förutom en god magkänsla, synas i våra sociala kanaler, på webbsida, utskick till medlemmar mm. Här hittar du olika förslag till sponsorupplägg. Kontakta styrelsen@partilleridklubb.se om du är intresserad av att sponsra.

Partille Ridklubb

Org nr: 857202-3904

Åstebovägen
433 49 Partille

Kontakt

Telefon: 031-442543
ridskolan@partilleridklubb.se