Nyheter från SvRF

Här kan du läsa nyheter från Ridsportsförbundet !

Vårt mål är att inkludera fler i ridsporten. För att hitta framgångsnycklar och sänka trösklarna till stallet söker vi dig som jobbat med inkludering i föreningen, och vill dela med dig av dina erfarenheter i en enkät.

OS invigs 23 juli 2021

(2020-03-30 12:58)
OS i Tokyo kommer att invigas den 23 juli 2021, meddelar Internationella Olympiska Kommittén. Sista tävlingsdagen blir den 8 augusti. Nya datum för Paralympics blir 23 augusti - 5 september 2021.

Jimmy Andersson, silvermedaljören från Special Olympics World Games förra våren, gjorde Årets prestation inom Special Olympics 2019.

Regeringen tog på fredagen beslut om att inte fler än 50 personer får samlas vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Beslutet träder i kraft söndag 29 mars.

(Uppdaterad 30 mars) Svenska Ridsportförbundet följer noga utvecklingen med anledning av smittläget, där det händer mycket och läget förändras fort. Hur situationen påverkar verksamheten utvärderas kontinuerligt.

CHIO Aachen i Tyskland är nästa internationella stortävling som påverkas av coronavirusets framfart. Arrangören meddelar idag att tävlingarna flyttas fram till senare i år. Nytt datum är inte klart än.

OS i Tokyo flyttas fram

(2020-03-24 13:05)
OS och Paralympics i Tokyo 2020 flyttas fram med anledning av coronaviruset Covid-19. Spelen ska genomföras senast under sommaren 2021.

Förening byter namn

(2020-03-23 08:09)
Wirsbo Ryttarförening, Västmanlands Ridsportförbund, har bytt namn till Föreningen Wirsbo Sportryttare.

Premiärer utan publik

(2020-03-20 16:00)
I Södertälje i Zon Central blev det en rafflande omhoppning mellan fyra lag. Nykomlingen i Folksam Ponnyallsvenska Eskilstunaortens Ryttarförening var snabbast och tog hem segern.

Internationella olympiska kommittén, IOK, fortsätter arbeta för att genomföra OS i Tokyo, men följer utvecklingen med det nya coronaviruset noga.

Under mars och april ett vanligt år genomförs i idrottssverige fler än en miljon träningar och tävlingar som samlar 10 miljoner barn och ungdomar sammanlagt. I år blir det inte så – coronasmittan gör att flera föreningar får ställa in aktiviteter.

Inom fälttävlan har det förekommit diskussioner kring om ekipaget hoppat ett hinder korrekt eller inte när en hinderflagga rivits ned. För att det ska bli tydligare vad som gäller finns förslag på nya regler som ska testas på tävlingar under våren.

Gunilla Byström, ridskolechef från Enköping red hem Grand Prix-klassen vid vårdressyren på Strömsholm med Vectra. En häst som Gunilla ridit i många säsonger och som hunnit bli 15 år. - Vill man så kan man, säger hon efter andra raka segern.

Emelie Nyreröd klappade om sin Floppy Disc efter segern i årets premiär av Lövsta Future Challenge för unga hästar på Strömsholm och Emma Jönsson vann klassen för unga ryttare med Donizetti.

Det ekade tomt i det stora ridhuset på Smedsta Linköping. Lammhults Ridklubb kunde rida hem segern i smygpremiären av Folksam Ponnyallsvenska, zon öst.

E-post: mats.soneryd@partilleridklubb.se