Nyheter från SvRF

Här kan du läsa nyheter från Ridsportsförbundet !

Hästbesiktningen avklarad och startordningen i dressyren klar. Nu är det dags för start på EM i fälttävlan.

Elin Mattsson var nyligen med och bärgade lagbronset på U25-EM i dressyr. Nu tar hon plats i Svenska Ridsportförbundets ryttarutvecklingsprogram på nivå 4.

Tyska dressyresset Isabell Werth har även detta år tackat ja till Sweden International Horse Show. Det blir sista gången hennes vapendragare Weihegold OLD visar upp sig för svensk publik.

Den 1-3 oktober är det dags för nationshoppningsfinal, Longines FEI Nations Cup Final i Barcelona. Efter många inställda deltävlingar är alla lag i Europaligan kvalificerade till finalen. Nu har Henrik Ankarcrona presenterat Sveriges trupp.

I helgen är det dags för final i ungdomsryttarnas Nations Cup-serie i hoppning. Finalen rids i Nederländerna och Sverige har fyra lag på startlinjen.

”Här har det legat i statens intresse att alla barn ska kunna lära sig rida”, säger Susanna Hedenborg, forskare bakom en ny studie om de svenska ridskolornas utveckling.

Nya medlemsföreningar

(2021-09-21 13:47)
Vi hälsar två föreningar välkomna som medlemmar i Svenska Ridsportförbundet. Det är Dals Eds Ridklubb, Västergötlands Ridsportförbund, och Föreningen Hästlycka, Östergötlands Ridsportförbund.

Du som driver en anläggning med hästar ska registrera anläggningen hos Jordbruksverket. Det gäller både små och stora stall, ridskolor, beten m.m. Sista dagen är 1 oktober.

Ella Filippa Velander, voltigör på landslagsnivå, är en av de 50 idrottare som får årets Elitidrottsstipendium.

Johan Herner och welshponny-hingsten Störtebekers Big Cracker låg sexa efter dressyren på VM i sportkörning för ponny i franska Le Pin au Haras. Efter lördagens maraton och söndagens precisionskörning blev det slutligen en 11:e plats.

Efter ett sent återbud blir det fem svenska ryttare till EM i fälttävlan som avgörs 22-26 september i Avenches, Schweiz. SVT Play sänder terrängen på lördag.

Patrik Kittel och Fiontini tog hem tredjeplatsen i Aachens Grand Prix när Nations Cup-tävlingarna i dressyr inleddes på fredagen. Ekipaget var också fyra i küren. Svenska laget slutade på en delad femteplats.

Andra omgången av ATG Riders League avgjordes under lördagskvällen i Henriksdal. Segrade i Grand Prix 1,50-finalen gjorde Emma Emanuelsson. I 1,35-finalen vann Julia Kringstad Håkansson.

Även denna vecka pågår internationell hoppning med Global Champions Tour i Rom. På lördagen stod Peder Fredricson högst upp på prispallen i Global Champions League och strax därefter tog Malin Baryard-Johnsson en andraplats i Global Champions Tour.

Nu är nomineringen klar till Unghäst-VM i fälttävlan, i franska Le Lion d’Angers 20-24/10.

Hästson

by annfilippa