Skötare

Skötaravtal

Partille Ridklubb

För att bli skötare på Partille Ridklubb måste godkänd skötarkurs vara genomförd och man ska även vara ordinarie ridande elev på klubben.

Varje häst och ponny får max ha två skötare per dag. Skötarscheman har Ungdomssektionens styrelse hand om. Är man skötare på Partille Ridklubb, ska sköthästen skötas om 2 dagar i veckan (fler om man vill), dock ej söndagar. Dessa dagar bestäms tillsammans med Ungdomssektionen. Om man vill sluta som skötare måste detta meddelas så att någon annan kan erbjudas platsen.

Det finns ingen satt åldersgräns men vi ser gärna att man ridit ett tag så att man känner sig säker med hästarna.

Ungdomssektionen anordnar skötardagar en gång/termin där alla skötare får delta.

Barn under 16 år, ska ALLTID bära hjälm när de vistas bland hästarna, även vid hantering från marken.

Som skötare ska man:
* Rykta hästen noggrant
* Mocka ut bajs om det finns och sopa utanför spilt-/boxplats
* Städa ur vattenkopp/krubba
* Kontrollera ryktpåse
* Kontrollera/putsa utrustning
* Hjälpa till om någon behöver hjälp.

Misskötande ger först en varning och därefter ges någon annan platsen.

Fråga gärna personal, Ungdomssektionens-styrelse eller stallvärdar om du har frågor eller behöver hjälp. Ungdomsstyrelsen når ni på This is a mailto link

Det finns inget album kopplat till denna sida.

Hästson

by annfilippa