Ridskolan

Partille Ridklubb ligger belägen i Åstebo nära den vackra naturen runt Kåsjöområdet och enbart några minuters bilväg från Partille centrum. Här har ridskoleverksamheten varit igång sedan 1958 och Ridskolan bildades 1963. 2018 byggdes anläggningen om med nytt stall, lösdrift och manege.

Vi erbjuder lektionsridning för barn, ungdom och vuxna. Ridskolan anordnar också aktiviteter både med och utan häst, t.ex. tävlingar, uteritter, skötarutbildningar, fritidsverksamheten "Efter plugget", lovverksamhet och mycket annat.

På PRK finns även många duktiga medlemsryttare som har sina hästar och ponnyer inackorderade i vårt medlemsstall.

Partille Ridklubb är en ideell förening där medlemmarna gör insatser för att på olika sätt underhålla och utveckla anläggningen samt hålla nere våra avgifter. Dessa insatser kan vara kaféverksamhet, städning eller medverkan vid de olika klubbdagar som anordnas under året. Varje medlem förväntas hjälpa till efter bästa förmåga.

Vi arbetar för att vara en förebild inom ridsporten. Nybörjare, erfarna ryttare, tävlingsryttare, familjer och kompisar ska kunna utvecklas och ha kul genom ridsportens olika grenar.

Ledstjärnorna för vår klubb är positivitet, respekt och kunskap.

Uppdaterad: 27 JAN 2018 12:27 Skribent: Ulrika Samuelsson

Hästson