Anläggningen öppnar igen!

08 APR 2021 21:24
Det tillfälliga tävlingsstoppet, som har varit en försiktighetsåtgärd med anledning av EHV1-smittan i Europa, hävs från och med den 12 april.
  • Uppdaterad: 08 APR 2021 21:24

SVA, Sveriges Veterinärmedicinska anstalt, gör bedömningen att smittläget i Sverige är i nivå med tidigare år och att hästverksamhet i Sverige kan hållas igång.
I enlighet med detta har Partille Ridklubb därför nu beslutat att öppna upp anläggningen igen.
För att komma till anläggningen krävs dock fortfarande självklart att man kan intyga hästägarförsäkran samt att man har regelbunden tempkoll på sin häst.
Hästägarförsäkran innebär att man kan intyga att hästen/ponnyn under de 3 senaste veckorna:
- inte har visat några tecken som kan tyda på smittsam sjukdom.
- att den inte har vistats i stall där någon smittsam hästsjukdom mig veterligen har förekommit.
- att den inte heller på något annat sätt har varit i kontakt med häst, som såvitt känt kan misstänkas ha haft eller ha någon smittsam sjukdom.
- att den i övrigt såvitt jag vet är fullt frisk och att ovanstående också gäller fram till urlastning på aktuell tävling.
Tänk även fortsatt på att inte låta hästen nosa på saker eller vara nära andra hästar i onödan samt att hålla dig till din häst och dina grejer.
Vi måste självklart även hela tiden fortsatt följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Stanna hemma vid minsta lilla symptom, håll avstånd och var rädda om varandra!
Skribent: Malin Wallander

E-post: styrelsen@partilleri...