22 MAR 2020 10:52
Vi har en mycket speciell situation i Sverige just nu. Partille Ridklubb försöker att hålla igång verksamheten så länge vi kan och får, och vi vill tillsammans med er se till att försöka göra vårt bästa för att undvika smittspridning.
  • Skapad: 22 MAR 2020 10:52

Information till Partille Ridklubbs elever och medlemmar

Vi har en mycket speciell situation i Sverige just nu.

Vi följer utvecklingen och de direktiv vi får från Folkhälsomyndigheten och Svenska Ridsportförbundet gällande ridskolans verksamhet och tävlingar, och vi uppdaterar er om vi får ny information gällande vår verksamhet.

Följande gäller på anläggningen:

• God handhygien är viktig! Tvål, handsprit och papper finns på alla toaletter och i sadelkammarna.
  • Alla som är friska är välkomna till sin Ridlektion, och den tid som krävs före och efter ridning. Vi uppmanar alla att åka hem efter avslutad ridlektion.
  • Vår teoretiska utbildning förläggs till stall eller Ridhus, där det finns möjlighet att hålla avstånd till varandra
  • Tänk på att i stallet sadelkammare och ridhus hålla avstånd till varandra, hosta eller nysa i armvecket samt inte ta i hand eller krama varandra
  • Rekommenderat avstånd mellan varandra på läktare är 2 m.
  • Om någon verkar sjuk ber vi denne gå hem. Personal har rätt att skicka hem någon som verkar sjuk.

Följande gäller på tävling:

• Ingen publik tillåts
  • Inget cafe är öppet (försäljning kanske kan ske på flera platser)
  • Tävlande får endast ta med 1 medhjälpare

Vi ser nu alla till att ta gemensamt ansvar för att undvika smitta.

Krisplan

I händelse av att vår personal och vikarier blir sjuka, kommer vi att behöva er hjälp, för att kunna hålla igång verksamheten.

Vi söker därför namn på medlemmar, som kan hoppa in på kort varsel.

Vill och kan du ställa upp, vid behov, för att hålla vår verksamhet igång- anmäl dig via länken till de pass du skulle kunna delta på, om vi får ett akut behov.

Det som kan behövas hjälp med är:

• 7.00-9.00 (ca-tid beräknat på 2 personer) Utfodring och utsläpp av hästar som inte går i lösdrift (I dagsläget 17+4 st.). Förbereda foder inför insläpp av skolhästar hösilage och kraft enligt foderstater. Vattenhinkar till de hästar som inte har koppar. Krävs minst en vuxen (18 år) hästkunnig person.
  • Någon gång mellan 8-12.00 Mocka boxar (strö vid behov) till de hästar som inte går i lösdrift (i dagsläget 3 skolhästar). Tid: ca beräknat på 1 person 30 min. Krävs en ungdom eller vuxen (som vet hur man mockar).
  • 11.30-12 ca Lunchfodring till samtliga hästar som inte går i lösdrift (I dagsläget 17+3 st. Beräknat på 1 person. Krävs en vuxen.
  • 13.00-15.00 ca (beräknat på 3 pers.) Intag skolhästar, mocka lösdrift, visitera skolhästar, intag skolhästar som inte står i lösdrift (3 st. i dagsläget). Krävs minst en vuxen. Medhjälpare kan vara yngre men minst 16 år. För att ta in hästar från lösdrift minst 16 år och mycket hästvana.
  • Leda lektioner för barn eller vuxna efter tydlig plan och instruktion från Ridlärare. Efter lektioner släppa ut skolhästar med rätt utrustning (täcken och chip), kvällsfodra och vattna de som står inne. Låsa och Larma anläggningen. Vuxen 18 år. Mycket Hästkunskap. Vana av att leda grupper.
  • Vardagar lektioner (Lilla Manegen) från 16.15, (15.30 fredagar) – ca 19.30, barn-och ungdomar.
  • Vardagar lektioner (Stora Manegen) 17/18-tiden- 21.00 ca ungdom/vuxengrupper.
  • Lördagar från 9.00 Knattar (Lilla manegen) Vuxna, ungdomar (Stora Manegen)

Skribent: Jonas Aspman