Nyheter från SvRF

Här kan du läsa nyheter från Ridsportsförbundet !

Förbundsstämman 2019 gav förbundsstyrelsen åtta uppdrag och arbetet pågår eller är slutfört.

Svenska ryttare klättrar på senaste världsrankingen i både hoppning och dressyr.

År 2021 rids EM i fälttävlan för juniorer och unga ryttare i Sverige, på Segersjö. Landslagsledningen bjuder in ungdomar med förutsättningar att delta med goda resultat till ett träningsupplägg med högt satta mål. Anmäl senast 20/12 2019.

- Jag ser och pratar med alla. Egentligen är det inte så mycket mer komplicerat än så. Det sa hoppkapten Henrik Ankarcrona under ett panelsamtal om trygghet och ledarskap i samband med Sweden International Horse Show.

Analyser och tester stod på agendan vid den andra träffen för nuvarande upplagan av ATG Hopp & Talang. Ett motiverat gäng ryttare som redan bevisat sig på tävlingsbanan och som nu får chansen att, inom ramen för ryttarutveckling vässa sin satsning.

Med en gemensam vision att utveckla unga talanger introducerar Gothenburg Horse Show tillsammans med Lövsta Future Challenge två nya internationella dressyrklasser för U25-ryttare.

Detaljerna är mitt i prick och det är ingen tvekan om att det är ”Queen Mary” - Hon tog ungefär två veckor att göra, säger Mayte Penafiel som tillverkade replikan av Toveks Mary Lou, och som fick Henrik von Eckermann att fatta galoppen på...

Onsdag den 4 december stänger kansliets växel 12.00 på grund av personalutbildning. Öppet som vanligt från torsdag 09.00.

Svenskt rekord i Grand Prix kür, en fantastisk final i SAAB Top 10 Dressage, spännande GP-hoppning, fartfylld världscupkörning och mycket mer. Här hittar du all rapportering från Sweden International Horse Show 2019.

Ridsportens Trygghetspris delades ut för första gången på söndagen. Elin Fernqvist heter den första pristagaren, och hon fick ta emot priset i Friends Arena, i samband med Sweden International Horse Show.

Det finns många som varit fantastiska drivkrafter i ridsporten under åren, och en av dem som varit med att lägga grunden för att svensk ridsport nått nuvarande höga nivå är Ingvar Fredricson.

Ungdomarna tar klivet in Saab Team Sweden Dressage och Saabs satsning på svensk dressyr blir mer omfattande närmaste åren.

Förbundskapten Bo Jenå och landslagsledarna för ungdomstrupperna har tagit ut landslagen för 2020.

Han har utsetts till Århundradets tävlingsarrangör, men hans livsgärning inom ridsporten är långt större än så. På Ryttargalan hyllades Ulf Rosengren med juryns hederspris.

Svenska Ridsportförbundets utskott, råd och nämnder tillsätts med en mandatperiod på två år. Ordförande och ledamöter fastställs inför årsskiftet efter förbundsstämman.

E-post: mats.soneryd@partilleridklubb.se